keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

ilmo kahvakuulakisaan läks

alea jacta est.

olen ilmoittautunut kahvakuula-biathloniin kesäkuun alussa. naisten hölkkäsarjaan eli 12-kiloselle kuulalle ja höyhensarjaan, sillä näissä on kilpailijan painolla merkitystä (juoksuun suhteutettuna elopaino vaikuttaa voimalajeihin eri tavalla eli isot tytöt jaksaa enemmän).

biathlon koostuu kahdesta lajista, työnnöstä ja tempauksesta, joissa kumpikin suoritus kestää 10 minuuttia. suoritusten välissä on tauko. hyväksyttyjen toistojen määrä ratkaisee. meillä naisilla nostot tehdään yhdellä kädellä ja kättä saa vaihtaa kerran. miehet työntävät kahdella kädellä ja tempaavat yhdellä. työntö lähtee rinnalta ns. räkkiasennosta, josta kuula pompautetaan jalka- (ja vähemmän käsi-) voimin ylös suoralle kädelle. työntöön kuuluu ns. allemeno, eli kuula otetaan suoralle kädelle pikku kyykkyasennossa ja viimeisenä suoristetaan jalat. tempauksessa kuula heilautetaan jalkojen välistä suoralle kädelle. voiman tuottaa lantion napakka ojennus ja pienestä kyykkyasennosta nousu ylös. ****räkin ja yläasennon kuvat alla**** työnnöt ovat minulle tempauksia haastavampia, koska ojentajista puuttuu jerkku.

nyt alkoi kiihkeä reenaus. kisasuoritusta ajatellen tärkeintä on löytää suoritustempo, jota jaksaa pitää yllä sen viitisen minuuttia per käsi - vanhalle jänikselle on rauhallinen alkuvauhti aika itsestäänselvyys ;) lisäksi pieni voimatason parantaminen olisi suotavaa. samalla voisi tiputtaa painoa parisen kiloa että kisa-aamuna on varaa syödä kunnon aamiainen.

linkin alla on kuva jouluisesta tempauskisasta. tekniikka on peffasta sillä koko syksyn harjoittelin selkä peiliin päin.
https://www.flickr.com/photos/maxkaar/11388902914/in/set-72157638704776483/

räkki. rinnallevedon loppuasento ja työnnön lähtöasento. kääks - kuvaan tuli karsea mammaräkki eli selkäranka on mutkalla niin kuin lasta lonkalla kannettaessa. PIDÄ SELKÄ SUORANA, EI NÄIN.
 

työnnön ja tempauksen yläasento. käsi suorana, haba korvan kohdalla. olkapää voisi olla rennompi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti