maanantai 22. joulukuuta 2014

vuoden #51

vähiin käy ennen kuin loppuu. loppuvuodesta asetin tavoitteeksi 52 maratonia tälle vuodelle(maratonkeräilijän A-luokka) ja kuinka ollakaan, se näyttää toteutuvan. hienoa, että on lajeja joissa ei tarvita lahjakkuutta vaan sisullakin pärjää. ja että jokainen juoksu on uusi ennätys. siis määräennätys.

eletään vuoden pimeimpiä aikoja ja aamukuuden herätys tökki. ilokseni huomasin paloheinän startissa timån, ja päätin iskeytyä peesiin ainakin osaksi matkaa. timå harjoitteli juoksu-kävely taktiikkaa ultria varten ja muistuihe mieleeni että voisi minullekin tehdä hyvää. oslon bislettissä vuonna 2006 läksin kyseisellä taktiikalla, aina 25min juoksua ja 5min kävelyä. seurauksella, että kuuden tunnin jälkeen juoksuun lähteminen oli myrkkyä - vasta viiden minuutin jälkeen se sujui kivuttomasti, kunnes taas seuraava kävelypätkä aloitti alusta (seuraavat ultrat olen pääosin juossut ja kävellyt vain ruokailupätkät, huomattavasti kivuttomampaa).

plani oli 13min juoksua ja 2min kävelyä. paitsi että ekan kierroksen jälkeen päätettiin että kävellään aina kierroksen kumpikin kääntöpaikka niin ei tarvi katsoa kelloa. tulos oli kutakuinkin 15min juoksua ja 2min kävelyä. keli oli nollan yläpuolella ja kutakuinkin tyyni ja metsä niin musta kuin vaan voi olla. viidennellä kierroksella alkoi vasta aurinko nousemaan.

juoksupätkät tuli otettua vähän kovemmalla vauhdilla kuin yksin mennessä, kävely palautti jonkin verran. mutta parilla viimeisellä kierroksella oli juoksuun lähtö aivan yhtä vaikeaa kuin bislettistä muistelin. tuli siinä sitten suunniteltua 100+ maratoonarien seuraa, A++, A+ ja A-luokan keräilijöiden paitaa ja kaikenkarvaisia muita reissuja. muisteltiin sorvan kylän pikkasta kappelia ja silleen. timå kun jäi ulos teelle, niin minä etsiskelin pasi kuikkaa. maalissa (4.31.02) tarjosin kostutettua piparia, mistä oheinen kuvamateriaali. se on enää yksi tälle vuodelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti