sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

juhannuspaloheinämaraton ja juhannussää

juhannusperinteisiini kuuluu paloheinämaraton. niitä on takana senverran, että voidaan puhua perinteestä. tässä pari iltaa sitten kun yritin muistella aiempia juhannussäitä, niin tuli mieleen että nehän voi näppärästi tarkistaa andersin ottamista phm-starttikuvista.

tämä vuoden 2014 phm juostiin 20.6. edellinen päivä ja yö oli ollut sateinen, joten metsä oli kostea, mutta onneksi aattona ei satanut, vaan aurinko paisteli ja lämpötilakin kohosi yli viidentoista asteen. meitä oli aika joukko lähdössä ja ennen hep-huutoa palkittiin pasi, sillä tämä oli hänbelle kahdessadas. onnea! porukan pukeutumisesta näkee vallitsevan säätilan: kukaan ei ole hihattomassa, johanneksella on pitkät hihat ja minä palelen.itse juoksu sujui aika yllätyksettömästi. nälkä kurni jo lähdössä ja joka kierroksella söin puolikkaan banaanin. melkein puoliväliin asti menin minnan ja jukan kanssa, kunnes piti etsiä pasi kuikka ja kuusen takaa reitille palatessani osui vireen pauliina, josta sain loppumatkalle seuraa. maraton oli pauliinalle kolmas ja sain kunnian olla mukana tekemässä hänen uutta ennätystään - onnea! loppuaika oli 4.36 ja rapiat eli ei mikään poskettoman huono suoritus! olin paria päivää aiemmin ottanut tuntumaa 16-kiloiseen kuulaan ja reidet ja pohkeet olivat vielä edellisenä päivänä väsähtäneen tuntuiset.

tässä aiempien vuosien juhannusmuisteloita.
 
 
 
edellisen vuoden (2013) juhannusmara oli helteinen ja hasse juoksi silloin tuhantensa. hasse starttasi myöhemmin ja siksi ei näy tässä varhaislähdön kuvassa. olin crosstraining-starttikurssilla kyykännyt takalistoni jumiin ja juoksu suijui tahmeasti karvan alta viisi tuntia.


vuoden 2012 juhannusmaran lähtökuva näytti tältä. aurinko paistaa ja johannes on hihattomassa.
 
 
vuoden 2011 juhannussää oli tämmöinen. pitkiä lahkeita ja hihoja näkyvissä.
 
 
vuonna 2010 oli lämpimämpää. tämä oli muuten tapsan sadas.
 

vuoden 2009 juhannusmara oli sateinen. treenasin ironman-matkan SM-kisoja varten ja olin liikkeellä pyörällä kesämökiltä käsin (33km per suunta). kastuin jo tulomatkalla, siihen märkä maraton ja paluu mökille. olin totaalijumissa ja läpimärkä. lähdössä tosin ei näytä satavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti