maanantai 1. syyskuuta 2014

masokismia mahan täydeltä

Järjestyksessään ties kuinka mones Masokistin Unelma 100 km juoksu juostiin Helsingin Paloheinässä lauantaina 23.8. Tapahtuman järjesti masokismin ja huuhaan erikoisyhdistys Peräkylän Ponnistus.

hienoa kuulua yllämainittuun seuraan. aamu alkoi jo kukonlaulun aikaan reitin merkkauksella. sitten masokistien lähdettyä liikkeelle ajoin nollakierrokset ja ensimmäisen varsinaisen kierroksen etujoukkona villarilla. varmistuttuani, että kärki kykenee seuraamaan reittimerkintöjä, siirryin pariksi tunniksi huoltopöydän taakse. viimevuotisesta reitti oli muuttunut tunnelityömaan takia kokonaan ja siirtynyt paloheinän mäen eteläpuolelle. vanha reittihän kiersi mäen.kun masokistit olivat taittaneet taivalta pari tuntia, siirryin itse radalle toimitsija-minin eli standardi maratonin merkeissä. maratoonareitakin oli saapunut paikalle kelpo määrä eli kaikki lähiseudun keräilijätuttavat.

puolilta päivin ropsahti sadekuuro, joka kasteli ja kylmensi, mutta auringon palatessa taivaalle keli lämpeni. reitti oli nopea ja tein kesäkauden ennätystuloksen 4.35 ja rapiat. jäähallilla ei ollut yhtään naisten suihkua, joten suoritin pikaisen sanitoinnin vessassa ja siirryin takaisin huoltotiskin taakse nauttimaan kaksin käsin huoltopöydän annista. hyvinkään stopparin käryttämä makkara maistui. naula-klubin tähtisilmän tarjoamasta absintista osasin jo vanhasta muistista kieltäytyä, mutta hunajaviinin lämmitti teen seassa.

masokistien niskaan pyyhkäisihe toinen, vähän pidempikestoinen sadekuuro ja keskityin pitämään porukan radalla. jos joka kierroksella kupeksii huoltopöydän ääressä minuutin ja kierroksia on 51, jokainen ymmärtää mitä se tekee loppuajalle. huoltopöytäkäyntiä voidaankin verrata vessakäyntiin: "tulos ja ulos", ei sinne jäädä seurustelemaan. nimimerkki kokemusta riittää.

sateen jälkeen paistoi taas aurinko ja hiljalleen porukkaa alkoi saapumaan maaliin. masokistin unelma sai uuden fakiirin (paula, viisi maaliinpäästyä kisaa) ja toisen fakiirin tammenlehvillä (A-P, kymmenen maaliinjuostua kisaa). tässä huikon kuriiri on erinomaisesti tallentanut juoksun tunnelmaa.

tämän viikon anna-lehdessä on kertomus nooran kisasta. jännityksellä odotan, josko mammutin autoveto-kuvat (rautakangilla sauvoen, tottakai) olisivat päässeet mukaan.

tässä vanhan blogini vuodatus oman fakiirintittelin saavuttamisesta. serveri on aikojen saatossa hävittänyt kirjoitukseen liittyvät kuvat.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti