keskiviikko 7. tammikuuta 2015

loputon loppiainen -kahvakuulamaraton

ninni ja gs lieto järjestivät loppiaisena kahvakuulatapahtuman syömishäiriöliiton hyväksi. tapahtuma oli kahvakuulamaraton, tai oikeammin puolimaraton, sillä kyse oli puolesta tunnista, ja lajina oalc (one arm long cycle, yhden käden rinnalleveto-työntö) omavalintaisilla kädenvaihdoilla. sanat "kahvakuula" ja "maraton" kilpailukutsussa kolahtivat heti, ja päätin, että vuoden ensimmäinen maratontapahtuma olisi tämä. aamulla kyllä vähän kaihersi jättää paloheinämaraton väliin, sillä taivaalla mollotti upea kuutamo, ilma oli lähes tyyni ja tiedossa olisi upea auringonnousu.

liftareista oli ihan mukava kuuden hengen edustus, neljä tyttöä ja kaksi poikaa. nostin eri erässä kuin pojat ja pääsin myös ihailemaan seuramme mieskauneutta - popparit esiin! ennen kisaa mietittiin sääntöjä (ne on kuulemma olemassa, ihan kansainväliset): kuulaa ei saa laskea maahan (kengän päälle kai sallitaan) ja kesken ei saa jättää (vähän niin kuin paloheinämaratonilla), vaikka sitten viimeiset 20min räkissä. mutta mitä tehdä jos tulee jano tai pissahätä? joulukuun alussa kokeilin 20-minuuttisen työntöjä, 1min kädenvaihdoilla @10rpm per käsi eikä se tuntunut pahalta - hiki siinä kyllä tuli ja hengästytti.

mankkasin millan lainakuulan kahvaa ja kuula painoi kuin synti. sitä on näemmä taas lähdetty soitellen sotaan. start-komento kävi ja ryhdyttiin hommiin. koska vain yhtä asiaa voi miettiä kerrallaan, keskityin tempon sijaan minuutin kädenvaihtoihin. älcee on vaan semmoista holtitonta hosumista, että kun kuula pitää joka työnnön jälkeen heilauttaa jalkojen välistä, niin toistoihin menee paljon aikaa. 10rpm on mulle aika maksimi kevyelläkin painolla (en käsitä näitä jotka huitelee sen lähemmä 200 toistoa kisassa). 10min kohdalla meni vielä aika kepeästi, tosin jano rupesi vaivaamaan. 15min kohdalla alkoi jo tuntumaan vähän raskaalta ja ponnistamiseen piti jo keskittyä. 20min kohdalla syke oli aika tapissa ja rupesi oksettamaan (oksuämpäri?). lopussa alkoi vasurin tekniikka pettämään ja pari punnerrusta tuli mukaan. ja sitten se olikin ohitse. jalat oli kyllä aika finaalissa. tuloksena oli 275 toistoa, 4400 kg. eli keskimäärin 9rpm tempolla. mahtava kokemus ja tästä on hyvä jatkaa - seuraava tavoite on tietysti 300 rikkominen...


kuvat: soila lindholm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti