torstai 30. lokakuuta 2014

hassen sadas

hasse juoksi ke 29.10.2014 sadannen maratoninsa megamaratoonilla pohjoisrannassa. siis sadannen tänä vuonna. hasse on tässä lajissa suomen neljäs, kalevin, ritvan ja miikan jälkeen. ja ennen tätä vuotta ei kukaan suomessa ole yltänyt sataan vuosittaiseen maratoniin. kaikenkaikkiaan hassella on nyt kasassa 1137.

maratonkeräilyä kuvataan tkr-projektin sivuilla "Ensin kotiin tulee yksi puutarhatonttu, sitten kirpputorilta löytyy sille kaveri. Jonkin ajan kuluttua piha on täynnä tonttuja. Ihmiset ovat persoja keräilemään asioita, saavutuksia, kokemuksia ja elämyksiä." naulan kantaan. ja asiaan ei-niin-vihkiytyneet ovat persoja arvostelemaan muiden keräilyn kohteita. maratonien keräily on kätevää, jokainen saavutus on vaivan takana ja silti ne menevät pienempään tilaan kuin puutarhatontut ;)

aamu oli kaunis ja aurinkoinen. ainoana haittana oli hemmetin kova tuuli. onneksi ilma oli lämmin, kymmenasteinen. sama tuuli kahdenkymmenen asteen pakkasella on tappava, muistan sen talvelta 2006. tällä kertaa tuuli oli niin kova, että jopa myötätuuli tuntui hieman epämiellyttävältä. ja kunnon puuska horjutti tasapainoa.



meitä oli neljä reipasta maratoonaria ja kaksi vajakkimatkalaista. kuudennelle kierrokselle asti jatkui paiste, ja sitten yhtäkkiä joku veti pilviverhon eteen. muutos oli yhtäkkinen. viimeiset kaksi ja puoli kierrosta oli sateen uhka päällä, mutta onneksi kaikki ehtivät sateen alta pois.



juhlakalu oli hankkinut merihaan pallohallin kahvilaan juhlatarjoilun. ja tuoreesta 100+/2014 jäsenestä saatiin kuva.


hassen on järjestänyt tervasaari-pohjoisranta-akselilla maratonia vuodesta 1997, jolloin hän täytti 50 vuotta. tuo maraton oli hassen 130., eli aika monta kisaa on sen jälkeen tullut tallattua.



ensimmäiset kymmenen vuotta hasse teetti juoksuihinsa mitalit (sorry, blogger ei suostunut laittamaan kuvaa oikein päin). jossain vaiheessa teetettiin isot ja pikku mitalit, vuoden ensimmäisestä sai ison ja seuraavista pienen. sitten jossain vaiheessa kun uusia mitaleja ei enää teetetty, hasse jakoi vanhoja pois. näin monta maratonia olen minäkin pohjoisrannassa tallannut ;) ja monta sen jälkeen ilman mitalia. hassen ja näiden muiden hurjien rinnalla olen vain pikku tekijä, tämä oli minulle vuoden 44.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti